veel gestelde
vragen

Wie of wat is koopeenvarken.be?

Koopeenvarken.be is een nieuwe vorm van groepsaankopen. Als er voldoende geïnteresseerden zijn om online een deel van een varken te kopen, dan wordt het dier geslacht en het vlees aan huis geleverd. Wij brengen mensen samen om vlees te kopen. Het idee om samen een varken te slachten bestaat al honderden jaren, maar wij gaan voor duurzaam en eerlijk vlees en proberen een eeuwenoud concept in een modern jasje te steken. Met ons systeem wordt ook niets meer verspild, want we gaan het varken pas slachten als ze voor de volle 100 procent verkocht is.

Hoe werkt het?

Klik op het varken op de homepage of via tabbald “bestel nu” en bestel jouw deel van het varken. Van zodra het varken volledig verkocht is wordt het geslacht en in gelijke pakketten van ongeveer 9 kg verdeeld. De pakketten worden verpakt per kg en geëtiketteerd zodat je ze thuis makkelijk kan herverpakken in porties naar eigen keuze en in de diepvriezer kan bewaren. De pakketten worden gratis tot bij je thuis geleverd. Eénvoudig, eerlijk, en door het vlees rechtstreeks van de boer tot bij de consument te leveren, nog goedkoop ook!

Waar en wanneer wordt mijn pakket geleverd?

Het pakket wordt geleverd op het door jou opgegeven adres in België en Nederland. Om praktische redenen leveren we enkel op woensdag. Op aanvraag en mits afname van minimum 10 pakketten (of 90 kg) leveren we ook op donderdag of vrijdag. Indien je het pakket thuis niet kan ontvangen, dan kan je ervoor kiezen om op een ander adres te laten leveren. Geef dan het adres van je ouders, grootouders of een goede buur op. Je krijgt sowieso een voorafgaande bevestigingsmail in verband met de levering. Het kan ongeveer 2 weken duren vooraleer geleverd wordt. We besteden veel tijd en moeite aan ons vlees. We slachten en verwerken artisanaal en dat kost tijd.  Uiteraard trachten we ook zoveel mogelijk pakketten ineens te leveren.

Wat als er toch niemand aanwezig is op afgesproken dag van levering?

Dan kan het pakketje, na afspraak, bij ons op de boerderij afgehaald worden. Echter, vanaf dat moment kunnen wij in geen enkel geval nog verantwoordelijk gesteld worden voor de versheid van onze producten.

Is de levering gratis?

Ja, we leveren gratis, mits afname van een bepaalde hoeveelheid per regio. Per provincie zouden we effectief een volledig varken moeten kunnen afzetten om uit de kosten te geraken. We leveren dus gratis in alle provincies in België en Nederland als we tenminste 10 pakketten (= 1 volledig varken) in één provincie kunnen verkopen. Als je dus even een rondvraag doet bij familie, (online) vrienden of buren, dan leveren we graag verder van huis.  Uiteraard kan je ook gewoon wachten tot de teller op 100 % staat voor jouw provincie.

Hoe houden we je op de hoogte?

Je krijgt twee mail berichten.
1. Een bevestiging van je bestelling en ook van je betaling.
2. Als je varken verkocht is (als de teller op 100% staat), en ook de dag van levering. (Leveringen zullen altijd op woensdag, donderdag of vrijdag plaatsvinden.  Gratis levering in België en Nederland.)

Hoeveel kost het?

Een standaard pakket van ongeveer 9kg. kost 89,95 EUR. Indien je zelf een pakket wenst samen te stellen, dan kan de kostprijs afwijken. Maak je berekening op het tabblad "Bestel nu!"

Hoe lang doe ik met een pakket?

Uiteraard is dat afhankelijk van het aantal mensen waarmee je het pakket deelt en hoe vaak je varkensvlees eet. Ervan uitgaande dat je met z’n tweeën twee keer per week varkensvlees eet, dan doe je er ongeveer drie maanden mee.

Kan ik meer dan 1 pakket tegelijk bestellen?

Jazeker, zo veel als je wilt.

Hoe lang kan ik het vlees bewaren als het geleverd wordt?

Vers vlees kan je slechts enkele dagen bewaren.  Daarom is het belangrijk om het vlees zo snel mogelijk te verpakken in porties naar eigen keuze, om het daarna in de diepvriezer te bewaren.  Let op!  Als je het vlees in de diepvriezer steekt zoals het geleverd is (per kg.), dan zal je steeds de volledige portie moeten bereiden.  Je kan immers onbereid vlees niet nog eens opnieuw invriezen. Bereid vlees daarentegen wel.

Zitten er bewaringsmiddelen in het vlees?

Alle producten zijn dagvers en ook puur Duroc varkensvlees!  Er worden geen toevoegingen gebruikt, behalve bij de gehaktproducten.
Enkel gehaktproducten bevatten dus bewaringsmiddelen.  (gehakt, braadworst en chipolata).  Echter, deze zijn absoluut niet schadelijk.  De gehaktproducten kunnen wel sporen bevatten van gluten, lactose, soja, mosterd of selderij.

Hoe ontdooi ik het vlees op de ideale manier?

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de diepvriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het vlees rustig kan ontdooien. Liever niet ontdooien in de microgolf! Daar wordt het vlees taai van.

Hoe haal ik mijn (online) vrienden/familie over om ook te kopen?

Door het verhaal van koopeenvarken.be te vertellen en mensen enthousiast te maken voor een goed product. Door anderen te overtuigen om mee een pakket aan te kopen, ga je sneller over je eigen pakket beschikken. Een varken wordt immers enkel geslacht als het volledig verkocht is.

Past het in mijn diepvriezer?

In een normale diepvriezer, is het ongeveer 1 lade.

Waarom zou ik mijn pakket varkensvlees hier kopen?

Bij koopeenvarken.be gaan we op een oude ambachtelijke manier om met ons vlees en dat proef je. Zo wordt ons vlees niet gemanipuleerd en wordt er geen water aan toegevoegd. Bij ons koop je puur varkensvlees zoals het hoort. Bovendien is het vlees op een duurzame manier gekweekt en voegen we ook nog eens omega 3 vetzuren toe aan onze varkensvoeders.

Verkopen jullie ook ander vlees?

Nee, het is een bewuste keuze om dit niet te doen! Na 3 generaties varkens kweken, hebben we de expertise in huis om een gegarandeerd lekker stukje Duroc varkensvlees aan te bieden. Het is niet onze bedoeling om zoveel mogelijk producten te verkopen. We willen enkel kwaliteit verkopen met kennis van zaken.

Is het vlees in porties verpakt?

Nee, we verpakken bewust alles per kg. De ene wil alles per 2 stuks vlees verpakt hebben, terwijl de andere liever 3, 4 of mss zelfs 5 stukjes vlees per verpakking heeft. Vandaar dat we dus kiezen voor grote kg verpakkingen zodat iedereen thuis zelf kan pakjes maken naargelang zijn/haar gezinsgrootte.

Waar worden de varkens gekweekt?

Alle varkens worden op onze eigen boerderij, gelegen in het Limburgse Bocholt, gekweekt.

Hoe kan ik jullie contacteren?

Voor vragen of opmerkingen kan je steeds een mailtje sturen naar info@koopeenvarken.be.